2012. december 30., vasárnap

Változások? Karma? Krisztus?

Sokan mondják, az új korban ráébredünk az egységre. Mi is az egység? Emlékszünk-e: "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is."Egyek vagyunk, a mi identitásunkon, az elkülönültségünkön, vagyis rajtunk keresztül nyilvánul meg Isten. Amikor átengeded magad a felsőbb akaratnak, ahogy kántálják is a miatyánkban, úgy adod meg magad az isteni Önvalódnak. Átengeded az irányítást az egód kezéből az isten kezébe.
Ha elkülönült állapotunkban azt hisszük, hogy cselekszünk valamit, azzal karmát teremtünk magunknak, jót is, rosszat is.
Ha az egység állapotában, hisszük, hogy rajtunk keresztül isten cselekszik, azzal nem teremtünk magunknak karmát, így az életünk nem korlátozódik a cselekedeteink következményeire és annak megváltoztatására tett erőfeszítéseinkre, hanem élhetjük a saját életünket.
Tanulság: 
- engedd hogy legyen meg az isten akarata, cselekedj az egység, a most, az isten állapotából és megtapasztalod a földön is a mennyországot.
- ne várjuk, hogy magától valaki majd eltörli a mi karmánkat, és ha ezt mondja bárki ne higgyük el. ahhoz hogy megszűnjön, nekünk kell változnunk.
- ez a tudatosság igazából a Krisztusi tudatosság. Sokan keverik a Krisztus szót Jézus-sal, pedig egyáltalán nem ugyan azt jelenti. Jézus egy személy volt, aki ráébredt krisztusi tudatára, isteni mivoltára. Krisztus pedig az a tudatosság amit ő megélt itt a földön, krisztus mondhatni egyfajta tudatállapot. Ezzel egy kiscsit új megvilágításba kerül Krisztus második eljövetele is. Nem kell várni hogy megjelenik ismét Jézus (hiszen valoszinű úgyis kivégezné a tömeg, mint előző alkalommal is tette) hanem a Krisztusi tudatállapotot elérve, nekünk kell a Krisztus lehozni a földre. Ez az igazi megváltás, a Te megváltásod.
Erre eddig (a Kali-juga korában) csak a Keresztút adott lehetőséget, vagyis a szenvedéseinkken keresztül ébredtek rá emberek erre a tudatállapotra, de most hogy eljött a világosság kora, így az önismeret, a tudatosság növelése és gyakorlatban is alkalmazása révén bármilyen utat választhatunk a megváltáshoz. Amit nevezhetünk, Krisztus tudatnak, az Örök Mostnak, Aranykornak...